چگونه اندازه فلزها را می‌توان تغییر داد؟

۷ بازديد

هیچ گاه امکان اینکه شما بتوانید از قطعه و فلز ثابت استفاده کنید ممکن نیست. نیاز در صنایع متفاوت خواهد بود و نمی‌توان گفت که این قطعات متناسب با نیاز شما به صورت آماده ندارد. به همین دلیل باید ترفندهایی بر قطعات انجام داد. این تغییر در اندازه در صنایع ممکن است از وسایل و فرایندهای مختلفی استفاده کند. ممکن است با جوشکاری بتوان قطعات فلزی را اتصال داد و قطعه را از میزان و اندازه‌ی مورد نظر افزایش داد. اما سوالی که پیش می‌آید این است که برای کاهش فلزات باید از چه ترفندهایی استفاده کرد؟



عوامل موثر در انتخاب روش تغییر اندازه:

نوع فلز:
هر فلزی خواص مکانیکی و حرارتی خاص خود را دارد که انتخاب روش مناسب را تعیین می‌کند.

اندازه و شکل نهایی قطعه: برای قطعات بزرگ و پیچیده ممکن است به روش‌های شکل‌دهی گرم نیاز باشد.

دقت ابعادی و سطح پرداخت مورد نیاز: برای قطعات با دقت بالا، روش‌های ماشینکاری مناسب‌تر هستند.

هزینه تولید: هر روش شکل‌دهی هزینه‌های خاص خود را دارد که باید در نظر گرفته شود.

 

کاربردهای تغییر اندازه فلزات:

تغییر اندازه فلزات در صنایع مختلفی مانند خودروسازی، هوافضا، ساخت و ساز، الکترونیک و بسیاری از صنایع دیگر کاربرد دارد. از جمله محصولات ساخته شده از فلزات شکل‌دهی شده می‌توان به بدنه خودرو، قطعات هواپیما، سازه‌های فلزی، قطعات الکترونیکی و ظروف آشپزخانه اشاره کرد. به همین دلیل است که اهمیت برش فلزات بسیار است.


چگونه اندازه فلزات را کاهش دهیم؟

در گذشته از وسیله‌‌ای به نام اره استفاده می‌شد که برش قطعات را انجام می‌داد. فلزات نیز از جمله این موارد بوده که نسبت به نیاز برش داده می‌شد. اما محدودیت‌هایی که در این وسیله به وجود آمد، موجب شد که بشر به دنبال این باشد که از تجهیزات و امکانات دقیق‌تر با سرعت بیشتر استفاده کند. 

در سالیان اخیر تکنولوژی توانست بر این بخش نیز اثرگذار باشد و دستگاه‌هایی برای برش به وجود آورد که بر اساس داده‌های کامپیوتری کار می‌کند. در این روش دستگاه بر اساس اطلاعاتی که به آن وارد می‌شود شروع به برش قطعه کرده و دقیقا همان میزانی که مورد نظر است برش داده خواهد شد. اما این ترفند زمانی جالب می‌شود که ببینیم این دستگاه با استفاده از چه ابزاراتی برش را صورت می‌دهند.



انواع برش فلزات

 پرتویی که برش قطعات را انجام می‌دهد، متفاوت است. این تفاوت به دلیل این است که نوع برش در قطعه متفاوت است. همچنین ضخامت و جنس فلزات نیز نسبت به صنایع تفاوت می‌یابد. برش لیزری وجود دارد که از طریق پرتو لیزر برش داده می‌شود. برش واترجت در مواردی است که برش با آب و البته مواد و گازهای مخلوطی شروع به بریدن صفحات می‌کند. برش پلاسما، برش با دستگاه گیوتین و.... از جمله موارد دیگر است که نسبت به نیاز و کار صنایع می‌تواند انتخاب شود.

هر کدام یک از این برش‌ها مزایا و محدودیت‌های را دارا می‌باشد. اما به صورت کلی دقت و سرعت در برش مزایایی است که می‌توان برای این روش‌ها و فناوریها نام برد. اما باید این نکته را ذکر کرد که هزینه برش از طریق این فناوری‌ها بسیار بالا بوده و به همین دلیل بسیاری از صاحبان تولید به طرف این فرایند نروند. 

 

 

 
۰ ۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.