شیپ لودر

۸ بازديد

از گذشته‌های دور، سرعت در عملیات جا به ‌جایی و انتقال مواد، از انبار به داخل کشتی یا بالعکس؛ از دغدغه‌های اصلی صنعتگران بوده؛ و نقش حیاتی در انجام آن داشته است. با گذشت زمان و توسعه فناوری و در پی تولیدات نوآورانه ماشین آلات صنعتی، راه حلی برای این مسئله یافت شد.
یکی از دستگاه های بسیار کاربردی، در زمینه جا به‌ جایی و انتقال مواد فله از داخل انبار به کشتی، دستگاه نوار نقاله بارگیری کشتی یا شیپ لودر است؛ که نه تنها سبب افزایش سرعت بارگیری شده، بلکه به بهبود کیفیت آن نیز منجر شده است.

در ادامه به بررسی نحوه عملکرد و همچنین تاثیرات شیپ لودر بر روی حمل و نقل خواهیم پرداخت.

 

 

شیپ لودر یا کانوایر بارگیری کشتی چیست؟

نوار نقاله بارگیری کشتی، دستگاهی است کاربردی؛ برای بارگیری مواد فله ای چون زغال سنگ، سنگ معدن و غلات، مواد شیمیایی یا پتروشیمی، شن وماسه به داخل کشتی و بارج در بنادر

این دستگاه ها معمولا در بنادر و در پایانه های باربری دریایی، فعالیت می‌کنند؛ و عملیات نقل و انتقال مواد به داخل کشتی را به طور چشمگیر و کنترل شده ای آسان می‌کنند.
جهت مطالعه بیشتر در مورد نوار نقاله بارگیری کشتی یا شیپ لودر می‌توانید به این وب سایت مراجعه کنید.

شیپ لودر، به طور کلی در دو نوع ثابت و متحرک  (موبایل ) تولید می‌شود؛ اما بر اساس نوع ساختار _ نیاز مشتری و نوع حرکت، متفاوت از هم هستند.

انواع رایج و کاربردی نوار نقاله بارگیری کشتی، شیپ لودر خطی، شعاعی و تلسکوپی است.

البته هر سه نوع شیپ لودرها، می‌توانند به صورت ثابت یا موبایل ساخته شوند.

 

 

 شیپ لودر تلسکوپی:

شیپ لودر تلسکوپی، همان‌طور که در بخش پیشین ذکر شد؛ یکی از انواع رایج نوار نقاله های بارگیری کشتی و صنعت دریایی است؛ که طول آن بنا بر نیاز مصرف کننده، کم یا زیاد می‌شود. و این کار، به وسیله بازو های متحرک یا همان تلسکوپی است.

این نوار نقاله، به دلیل داشتن بازوهای متحرک و دسترسی آسان  به همه نقاط کشتی، عرشه، انبار و...  به‌علاوه؛ توانایی بارگیری سنگ های معدن سنگین و بزرگ به کشتی را بدون دخالت دست دارد؛ به همین خاطر، محبوبیت زیادی در بین صنایع حمل ونقل دریایی کسب کرده است.  

 مزایای نوارنقاله بارگیری کشتی تلسکوپی:

+کاهش نیاز به نیروی کار

+  ایمنی بیشتر

+  کیفیت بالاتر

+ تنظم طول و ارتفاع( کمترین طول آن از 20 الی 30 متر شروع شده، و به 80 یا 90 متر در کشتی های بزرگ، میرسد.)

+سهولت در جابه‌جایی و انتقال مواد

 این در حالی است که؛ در انواع شیپ لودر های خطی یا شعاعی طول دستگاه به دلخواه تنظیم نمی‌شود. و در مواقعی حتی نیاز به جا به ‌جایی کشتی، جهت بارگیری و انتقال مواد، وجود دارد.

 
تاثیر بارگیری با کانوایر در بنادر، بر راندمان بارگیری:

شیپ لودرها، برای انتقال و جا به‌ جایی مواد یا بسته‌ها از انبار به کشتی، توانایی حمل حجم بالای مواد و با سرعت بالا را دارند. همچنین، در مقایسه با روشهای سنتی، که به صورت دستی بود؛ مزیت‌های زیادی دارد:

 

کاهش هزینه‌ها:

استفاده از سیستم‌های پیشرفته، مثل نوار نقاله بارگیری، نیاز به نیروی کار را کاهش می‌دهد و همچنین، خطرهای تهدید کننده و آسیب‌های ناشی از فعالیت‌های پرسنل به وجود نمی‌آیند؛ در نتیجه، هزینه‌ها کاهش می‌یابد.

 

افزایش دقت و کیفیت بارگیری :

نوار نقاله‌ها، مجهز به سیستم‌های پیشرفته، برای کنترل فرآیند بارگیری هستند و دخالت دست در آن وجود ندارد، به همین دلیل کیفیت عملیات انتقال، بسیار بالا است.

 کاهش زائد شدن مواد :

دستگاه شیپ لودر، به وسیله نوار نقاله طراحی شده و عملیات انتقال، برروی آن انجام می‌پذیرد، در نتیجه از زائد شدن و دور ریزی مواد گرانبهایی مثل زغال سنگ یا مواد معدنی ای که به سختی به دست می‌آیند (استخراج می‌شوند)، جلوگیری می‌شود.

 

قابلیت بارگیری از انواع کشتی‌ها :

نوار نقاله بارگیری کشتی از نوع تلسکوپی، خاصیت انعطاف پذیری بسیاری داشته، و با هرنوع کشتی یا باری، وفق می‌پذیرد.

شیپ لودر یا نوار نقاله بارگیری کشتی چه توانایی هایی دارد؟

 نوار نقاله بارگیری کشتی، از دستگاه های تخصصی نقل و انتقال است؛ که توانایی های زیادی دارد:

  • بارگیری با سرعت بالا:

این دستگاه، توانایی انتقال مواد با حجم بالا و سرعت زیاد را دارد.

  • قابلیت تنظیم طول و ارتفاع:

به دلیل داشتن بازوهای متحرک (تلسکوپی)، امکان انتقال بار به نقاط مختلف کشتی های مختلف را دارد.

  • توانایی کار در شرایط سخت:

این دستگاه، بنا بر خواست مصرف کننده، می‌تواند به گونه‌ای طراحی شود که؛ توانایی حمل بار در شرایط سخت محیطی، مثل وزش بادهای سهمگین، هوای بارانی یا برفی و.. بدون آسیب به مواد، انتقال را داشته باشد. (در واقع طول تسمه نقاله با درپوش مانندی، پوشانده می‌شود.)

  • بالا بردن سطح ایمنی و کیفیت کار

به دلیل ویژگی‌هایی مثل خودکار بودن، نیاز به نیروی انسانی در حین بارگیری، وجود ندارد، در نتیجه؛ سطح ایمنی بالا رفته، و کیفیت کار افزایش می‌یابد.

  • مقاوم در برابر خوردگی

دستگاه‌های بارگیری کشتی، در بنادر و دریاها فعالیت می‌‌کنند، بنابرین تسمه‌های آن باید به گونه‌ای باشد تا در برابر شرایط محیطی مانند گذر از آب های شور یا رطوبت هوا مقاوم بوده و دچار خوردگی نشود.

 

اجزا و قطعات سازنده شیپ لودرها:

بخش اصلی آن، قسمت نوار نقاله (Belt conveyor) است، که عملیات جابه‌جایی مواد، روی آن انجام می‌گیرد. و جنس آن معمولا از تسمه های PVC یا زنجیری یا تسمه‌ای است، که در برابر فشار و حرارت مقاوم هستند.

بخش دیگر آن، که فقط در نوع تلسکوپی آن موجود است، قسمت بازوی تلسکوپی است، که وظیفه تنظیم ارتفاع و طول را برعهده دارد.

قسمت تابلو برق، بخش مادر دستگاه (Control Center) است؛ که تمامی کنترل ها از جمله: خاموش یا روشن کردن دستگاه، تنظیم سرعت جابه‌جایی و... از طریق آن انجام می‌گیرد.

این دستگاه به وسیله نیروی محرکه موتور کار می‌کند؛ گیربکس‌ها، نیروی محرکه را از طریق موتور دریافت کرده، و به رولیک‌های کمک تسمه منتقل می‌کنند، سپس دستگاه شروع به‌ کار می‌کند.

بدنه یا شاسی، ساختار کلی دستگاه است، که موتورها و نوار نقاله روی آن نصب می‌شوند؛ و معمولا از جنس فولاد ضد زنگ است تا مقاومت بالا داشته باشد.

 

 راهنمای تعمیر و نگهداری نوار نقاله بارگیری کشتی( شیپ لودر)

+به طورکلی، نگهداری و تعمیر دستگاه، حائز اهمیت است؛ برای عیب یابی، استفاده از تجهیزات تخصصی مثل: ترمو گرافی، سنسورها و تسترها لازم است؛ اما برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در دستگاه، باید دستگاه به صورت روزانه یا هفتگی، بررسی شود.

+ انجام روغن کاری و تمیزکاری، بررسی اتصلات برقی و موتور گیربکس‌ها، درکل تمامی قطعات باید انجام بگیرد.

+ یکی دیگر از عوامل موثر در نگهداری دستگاه، آموزش اپراتورها و تعمیرکاران مرتبط با آن است.

+ استفاده از دفترچه راهنمای سازندگان دستگاه،
و پایبندی به رعایت اصول و نکات ایمنی آن می‌تواند باعث بهبود روند کار و همچنین؛ سلامت و طول عمر دستگاه نوار نقاله بارگیری کشتی( شیپ لودر) شود.
منبع: وب سایت امید عمران سهند

۰ ۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.