مقایسه نیدر سیگما با میکسر بنبوری

۱۵ بازديد

 امروزه در صنایع گوناگونی چون : صنایع غذایی ، دارویی ، لاستیکی یا شیمیایی ، فرآیند های ترکیب مواد ، از عملیات های اساسی تولید است . اینجاست که فرمول های مهندسی و ماشین آلات صنعتی به کمک تولیدکنندگان می‌آیند ؛ دستگاه میکسر صنعتی از جمله این ماشین ها است .

میکسر های صنعتی ، علاوه بر ترکیب مواد اولیه صنایع مختلف ، قادر به انجام عملیات های پیچیده ای هستند . آنها عملیات هایی همچون : ورز دادن ، مخلوط مواد با ویسکوزیته های متنوع  و در نهایت خلق یک ترکیب جدید ، به صورت مصرف بهینه از مواد اولیه را به آسانی انجام می‌دهند .

در این مقاله قصد داریم ؛ تا به بررسی این میکسر ها بپردازیم ، و به اطلاعاتی چون انواع ، کاربرد و مزیت های آنها دست یابیم .

میکسر صنعتی چیست ؟

میکسر صنعتی ، دستگاهی است که مواد را با یکدیگر مخلوط و هموژنیزه کرده ؛ در نهایت آن را به شکل ذرات ریز و پایدار در می‌آورد . و در مواردی ، آن هارا همگن کرده ؛ به یک ماده واحد دیگر تبدیل می‌کند .
میکسر های صنعتی عظیم الجثه ، هرماده یا مایعی را که برای ایجاد یک محصول شیمیایی لازم دارید ؛ با هم ترکیب می‌کند . این فرایند به واسطه وجود موتور ها وبازو های قدرتمند اتفاق می‌افتد .

میکسر های صنعتی ، تجیزات پیچیده و دقیقی برای مخلوط کردن مواد شیمیایی یا جامد ، مایع و گاز هستند . بنابراین ؛ در صنایع مختلف محبوب واقع شده اند .

 

 

تاریخچه میکسرها

در بیان تاریخچه میکسر باید به این مسئله اشاره کرد که به هر دستگاهی که این فرایند را در اموارت و صنایع مختلف صورت می‌گیرد میکسر گفته می‌شود و اسم آن عملیات نیز میکس مواد محسوب خواهد شد. بنابرین خواهید دید که شروع این عملیات در فرایندهای بسیار ساده و ابتدایی امورات بشر مشاهده می‌شود. 

شکل ابتدایی این فرایند و محصول به قرن 19 باز می‌گردد. جایی که در پخت و پز مواد غذایی و خوراکی از این دستگاه استفاده می‌شد. اگر بخواهیم به صورت دقیق تاریخ کاربرد آن را به صورت دقیق بیان کنیم، باید اشاره کنیم که این استفاده تقریبا در اواسط قرن 19 بسیار مرسوم شد. اما همانگونه که بیان شد این استفاده صرفا برای مصارف شخصی بود و چنان جنبه صنعتی پیدا نکرده بود. 

تحول اساسی که این دستگاه به آن رسید همزمان با گسترش برق بود که رخ داد. کم کم مدل‌های مکانیکی که با استفاده از قدرت و نیروی دست انسان بود کنار رفته و جای خود را به دستگاه‌هایی با انجام فرایند خودکار و.... داد. 

بروز برخی از تحولات در قرن بیست بر سرعت استفاده و پیشرفت این دستگاه افزود. رویدادهایی از جمله جنگ جهانی اول و دوم که در سرعت و استفاده از این دستگاه بسیار موثر واقع شد. بنابرین نیاز افزایش یافته و به همین دلیل پیشرفت‌های دیگر نیز رخ داد. 

در اواخر قرن بیست و قرن کنونی، وجود و گسترش فناوری، موجب این شد که در تمامی زمینه‌ها بشر بتواند به تحولات و پیشرفت‌های فوق‌العاده‌ای دست یابد. میکسرها نیز از این موضوع استثناء نبوده و استفاده خاصی را از این امکان صورت داد. 

با استفاده از فناوری‌های موجود در این دستگاه دقت افزایش یافته و سرعت نیز بیشتر از نوع قبلی‌ها شد. همچنین دخالت انسان به طور بسیاری کاهش یافت و بدین گونه بود که دقت نیز به این دستگاه اضافه شد. 

در قرن کنونی نیز سرعت پیشرفت بسیار بسیار بیشتر از چیزی شد که در دو قرن اخیر رخ داد. وجود حسگرها، نرم افزارها، نمایشگرهای دیجیتال و.... موجب این شد که حیطه فعالیت در این زمینه افزایش یابد و فرایندهای مختلف را بتوان با استفاده از این دستگاه شکل داد.

ساختار میکسر های صنعتی چگونه است ؟

 برای تولید و ساخت میکسر های صنعتی ، از فرمول ها و نقشه های حساب شده مهندسی و قطعات با کیفیت ضد زنگ ،  بهره میگیرند ؛ که انجام هریک از مراحل آن نیازمند دقت فراون است .

قطعات تشکیل دهنده میکسر های صنعتی در حالت کلی عبارت اند از :

مخزن :این قسمت از دستگاه ، محل ترکیب و مخلوط مواد است . که از جنس استیل ضد زنگ بوده و در برابر مواد شیمیایی واکنشی نشان نمی‌دهد .

موتور :هر دستگاهی برای حرکت کردن ، به یک نیروی محرک نیاز دارد ؛ محور ها ( شفت ها ) نیروی محرک را از موتور گرفته وبه پره های میکسر می‌رسانند ؛ در نتیجه ، دستگاه شروع به کار می‌کند .

موتورها بنا بر نوع میکسری که تولید می‌شود ، قدرت های مختلفی دارند و متناسب با دیگر اجزای میکسر ، درون آن تعبیه می‌شوند .

تیغه ها :بخش اصلی دستگاه و بخش ترکیب کننده مواد است ؛ تیغه ها نیز همچون موتور ، برحسب نوع میکسر ( حجم، اندازه و نوع مواد ترکیبی ) درون دستگاه جایگذاری و استفاده می‌شوند .

تیغه ها انواع مختلف دارند :

تیغه های پروانه ای : جهت ترکیبات سبک ، مایع و نیمه مایع به کار گرفته می‌شود .

تیغه های روبانی  شکل : جهت ترکیب مواد پودری  و نیمه جامد استفاده می‌شود .

تیغه های پدالی : برای فعالیت های سنگین کاربرد دارد ؛ مثلا مواد چسبناک ( چسب و رنگ )

تیغه های گردشی : به عنوان کمک تیغه برای بهبود ترکیبات ، معمولا در همه نوع میکسر هایی استفاده می‌شود .

چرخ دنده :این قسمت ، مانند گیربکس عمل کرده و نیرویی که موتور برای به حرکت درآوردن دستگاه ، از خود تولید می‌کند را به قسمت های دیگر میکسر می‌رساند .

صفحه نمایش و کنترل گر :قسمتی از دستگاه است ، که کنترل و بررسی وضعیت دستگاه از جمله ، سرعت حرکت تیغه ها ، حجم تولیدی و زمان تولید ؛ توسط اپراتور انجام می‌پذیرد .

این قسمت همچنین وظیفه ایمنی دستگاه را نیز بر عهده دارد ، و در صورت بالا رفتن بیش از حد دما یا نقص های فنی ، دستگاه را به طور خودکار و اضطراری متوقف می‌کند .

 
 

میکسر نیدر یا سیگما نیدر چیست ؟

 نوعی از میکسر های صنعتی است ، که جهت ترکیب کردن و ورز دادن موادی که ویسکوزیته ( چسبندگی ) بالا دارند ؛ استفاده می‌شود . سیگما نیدر با تیغه های s شکل خود و مخزنی w شکل ( جهت عدم نشتی از درون مخزن ) قادر به انجام ترکیبات مواد سنگین خمیری و چسبناک ، مثل صنایع لاستیک و پلاستیک ، صنایع تولید چسب و خمیر های غذایی است .

 نحوه کارکرد میکسر نیدر به گونه ای است ، که دو عدد تیغه s شکل آن ( غیر هم اندازه ) به طور موازی، کنار هم قرار گرفته و با چرخش برعکس رو به بیرون ، پیوسته یکی از تیغه ها از رو ، و دیگری از زیر، مواد نیمه خمیری را به خوبی ترکیب می‌کنند .
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد میکسر نیدر سیگما کلیک کنید. 

ویژگی های میکسر نیدر یا سیگما نیدر

این میکسر به دلیل وجود ویژگی های منحصر بفرد خود ، در صنایع سنگین کاربرد دارد . برخی ویژگی های این میکسر عبارت اند از :

ظرفیت بالا :حجم مخزن این میکسر صنعتی بالا است و توانایی تولید انبوه دارد .

ساختار قدرتمند :جنس مواد به کار رفته در ساختار این میکسر ، از فولاد یا استیل ضد زنگ است ؛ که مقاوم بوده و در برابرسایش و خوردگی مقاوم است .

تنظیمات هوشمند :تنظیمات دستگاه میکسر سیگما ، دقیق بوده و دارای قابلیت های تنظیم سرعت خودکار یا توقف اضطراری است . 

تمیزکاری آسان :ساختار درونی این دستگاه به گونه ای است ، که پس از انجام عملیات ، تنها به تمیزکاری مخزن آن نیاز دارید .

 میکسر بنبوری یا میکسر لاستیک چیست ؟

 میکسر بنبوری ، دستگاهی برای همگن سازی مواد لاستیکی ، پلاستیکی و پلیمری است . نام این دستگاه بسیار کاربردی، از نام مخترع آن ( فارن بنبوری ) گرفته شده است . نحوه عملیات ترکیب در این دستگاه به وسیله چهار مکانیزم مهم ؛ نیروی برشی ، نیروی کششی ، فشاری و جابه‌جایی انجام می‌گیرد .



 مشخصات فنی میکسر بنبوری

میکسر بنبوری دارای بخش چمبر ( مخزن ) می‌باشد ، که عملیات اختلاط درون آن ، اتفاق می‌افتد ، این بخش ، از دیواره دوجداره بهره می‌گیرد ؛ که به طور خودکار، در ابتدای کار از جداره بیرونی ، دریافت گرما کرده و سپس از جداره داخلی ، در حین عملیات ، برای خنک کردن استفاده می‌کند .

روتورهایا همان بازوهای میکسر، برحسب نوع مواد مخلوطی ، تنظیم ونصب می‌شوند ، و معمولا از آلیاژ یا فولاد های ضد سایش ، استفاده می‌شود .

رام، وسیله ای جهت ایجاد فشار در داخل چمبر تعبیه شده است .

دریچه خروجی، محل تخلیه کامپاند های تولید شده در پایان عملیات است ، که معمولا به صورت دریچه از بغل یا از پایین دستگاه جای گذاری می‌شود .

موتور، نیروی محرکه دستگاه است ؛ که توسط گیربکس ها روتور های میکسر منتقل می‌شود . در میکسر های بنبوری، الکتروموتور ها بر اساس ظرفیت دستگاه استفاده می‌شوند .

 

بدنه یا ساختارکلی دستگاه ، که باقی بخش ها بروی آن نصب می‌شوند و باید از جنس فولاد یا آلیاژ مستحکم باشند .

قسمت کنترل گر دستگاه ، که کلید روشن ، خاموش و تنظیم سرعت یا زمان میکس توسط آن انجام می‌گیرد ، تابلو برقنام دارد .

ویژگی های میکسر بنبوری

  • روتور های قدرتمند ( مقاوم در برابر زنگ و خوردگی )
  • محفظه بسته
  • ظرفیت بالا
  • سیستم خودکار
  • کارایی بالا و صرفه جویی
  • ایمنی بالا

 

 

 

سیگما نیدر چه تفاوتی با بنبوری دارد ؟

 هردو دستگاه میکسر سیگما و بنبوری ، جهت مخلوط مواد و اعمال فرآیند های صنعتی ، با حجم بالا تولید می‌شوند ؛ اگرچه وجود هردوی آنها ضروری بوده و بسیار کاربردی هستند ؛ اما ممکن است با توجه به کاربردها در صنایع مختلف و تفاوت از نظر ساختاری در انتخاب خود ، دقت کافی نداشته باشید . در ادامه مطلب ، این دو دستگاه ( میکسر سیگما و بنبوری ) را به طور دقیق مقایسه میکنیم .

 

تفاوت سیگما نیدر و بنبوری براساس نوع مواد ترکیبی :

بنا بر گفته ها در بخش های پیشین ، سیگما نیدر، دستگاهی جهت میکس مواد ، با ویسکوزیته ( چسبندگی ) بالا استفاده می‌شود .

در حالی که ؛ میکسر بنبوری ، برای تهیه فرآیند های دقیق و چسبندگی کمتر کاربرد دارد .

 

تفاوت سیگما نیدر و بنبوری براساس نوع کاربرد :

میکسر سیگما ، در صنایع غذایی ، دارویی و چسب و رنگ استفاده می‌شود . در حالی که ؛ بیشتر کاربرد میکسر بنبوری در صنعت پلیمری ، پلاستیک و لاستیک است .

 

تفاوت سیگما نیدر و بنبوری براساس نوع ترکیب ( میکس ) :

سیگما نیدر ، عملیات اختلاط را به حالت فشار مکانیکی و چرخشی انجام می‌دهد ؛ در حالی که ، میکسر بنبوری به حالت ایجاد حرارت مواد را ترکیب می‌کند .

  مزیت های استفاده از میکسر های صنعتی چیست ؟

برخی از مهم ترن مزیت های استفاده از میکسر های صنعتی عبارت اند از :

 افزایش سرعت راندمان تولید :از ویژگی های قابل توجهی که در دستگاه های میکسر صنعتی ، وجود دارد ؛ افزایش سرعت تولید است که با توجه به نیاز خود می‌توانید ، زمان دستگاه را تنظیم کنید . ( از 8 دقیقه تا 1 ساعت ) 

افزایش کیفیت :از مهم ترین هدف های ، استفاده از میکسر های صنعتی ، تولید مواد به طور یکنواخت است . میکسر صنعتی ، با استفاده از هوشمندی و دقت خود ، توانایی انجام این کار را دارد .

کاهش هزینه ها :با توجه به کاهش نیاز به نیروی انسانی در تولید ، توسط میکسر های صنعتی ، هزینه های تولید نیز کاهش می‌یابد .

کاهش زائدات مواد :محفظه بسته این دستگاه ، باعث جلوگیری از هدر رفت مواد اولیه می‌شود .

۰ ۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.